Verzorging voor Baby en Mama

Voor uw baby is alleen het beste goed genoeg, daarom heeft Pharmabudget.be de beste merken voor u in huis zoals Mustela, Naif, Galenco, Zwitsal, Uriage en Klorane. We vertellen u graag meer over de huid- en haarverzorging van uw baby.

178 artikel(en)

Verzorging voor baby en mama

Voor uw baby is alleen het beste goed genoeg, daarom heeft Pharmabudget.be de beste merken voor u in huis zoals Mustela, Naif, Galenco, Zwitsal, Uriage en Klorane. We vertellen u graag meer over de huid- en haarverzorging van uw baby.

Uw baby in bad

De babyhuid is zeer teer en fragiel. Veel ouders doen hun baby graag elke dag in bad, maar dat is helemaal niet nodig. Sterker nog, het is zelfs heel slecht voor de babyhuid. Twee tot drie keer in de week 5 tot 10 minuten badderen is meer dan voldoende. De babyhuid heeft namelijk nog geen beschermend laagje dat de huid kan beschermen tegen uitdroging, irritatie en infecties. Zorg ervoor dat het water lauwwarm is, hoe heter het water hoe slechter dat voor de babyhuid is. Om het huidje soepel en zacht te houden kunt u wat druppels baby-olie toevoegen aan het badwater. U vindt dit in het gamma van alle babymerken op onze site. Zeep is uit den boze en mag pas gebruikt worden als uw baby minimaal 4 maanden oud is, neem dan een milde babyzeep! Dep de huid na het badderen voorzichtig droog met een hydrofiele doek. Let ook goed op de plooitjes in de huid, deze moeten goed droog zijn anders kan het gaan irriteren. Een beetje poeder kan helpen om vocht in de plooien te voorkomen.

Schone haartjes

Net als met het badderen geldt: was het haar van de baby niet te vaak. De eerste maanden is het vaak helemaal niet nodig om de haren met shampoo te wassen, een washandje met water volstaat. Vanaf een maand of twee of wanneer het haar begint te groeien, kunt u een zachte babyshampoo gebruiken om de haartjes schoon te maken. Beperk het wassen van de haren tot éénmaal per week. Het handigste is om de haren te wassen voordat u de baby in bad doet: op de commode dus. Maak de haartjes nat, doe een beetje shampoo op uw vingers en masseer het in. Spoel uit in bad. Gebruik altijd een shampoo die speciaal voor baby's is ontwikkeld. Een pH-neutrale shampoo voor baby's is een echte noodzaak in de badkamer. Ook al prikt de babyshampoo niet in de ogen van uw baby, het is wel goed om te zorgen dat de babyshampoo niet in de ogen komt. Uw baby kan ervan schrikken en een aversie ontwikkelen tegen het wassen van de haren. Wilt u na het wassen de haren in model brengen, gebruik dan een speciale babyborstel. Gebruik het liefste een beetje haarlotion voor baby's, dat verzorgt meteen de haartjes.

De huid van uw baby verzorgen

Doordat baby's nog geen beschermende laag hebben, zijn zij sneller vatbaar voor invloeden van buiten. Ook maken baby's nog niet genoeg talg aan om de huid wat vet te houden. Soms is de huid zo droog dat er sprake kan zijn van een zeer droge tot atopische huid. De huid vertoont dan allergische reacties. Ook komt eczeem vaak voor bij baby's. Voor baby's met deze huidproblemen is er speciale crème op de markt verkrijgbaar. Mustela heeft een hele verzorgingslijn voor baby's met een atopische huid met daarin een shampoo mousse, crème en balsem.

Luieruitslag

Luieruitslag of luierdermatitis is een vaak voorkomende kwaal bij baby's. De billen zijn rood, schraal en soms is de huid wat kapot. Luieruitslag doet pijn en kan jeuk veroorzaken. Luieruitslag komt vaak voor doordat de temperatuur in de luier hoog ligt en de omgeving vochtig is. Als dan de luier ook nog een beetje schuift en wrijft, kunnen er al snel pijnlijke plekken ontsaan. Regelmatig verschonen (zo'n 8x per dag) is een oplossing. Tot die tijd kunt u de billetjes insmeren met speciale zalf om de irritatie tegen te gaan. Merken zoals Zwitsal, Mustela, Naif en Uriage hebben speciale luierzalf, billendoekjes en billenmelk in het assortiment. 

Natuurlijke babyproducten

In ons gamma babyproducten vindt u merken zoals Mustela, Naif, Zwitsal en producten van merken als Uriage en Klorane. Mustela gebruikt bij voorkeur alleen natuurlijke grondstoffen. Hun gamma bestaat uit 4 lijnen, hieronder ziet de hoofdingrediënten per lijn:

 • Normale huid: avocado perseose
 • Droge huid: bijenwas
 • Zeer gevoelige huid: schizandra
 • Atopische huid: zonnebloem oleodistilaat
 • Ook Naif wil zoveel mogelijk natuurlijke producten gebruiken. Dit is hen gelukt op één grondstof na, ze gebruiken synthetische parfum om de producten een zachte geur mee te geven. Hier hebben ze voor gekozen omdat deze synthetische parfum minder kans op allergische reacties kent dan natuurlijke parfum. Tot slot is er ook de Naturals lijn van Zwitsal, deze producten zijn te herkennen aan de groene verpakkingen en hebben een neutrale geur.

  schrijf u nu in
  & ONTVANG EEN GRATIS GIFT BIJ UW BESTELLING
  Zo bent u altijd op de hoogte van kortingen, de nieuwste producten en verzorgingstips!
  U ontvangt maximaal 2x per week de nieuwsbrief.