Atopische babyhuid

Een atopische huid is een zeer droge huid die jeukt en geirriteerd is. Omdat uw kleintje niet de enige is met deze klachten hebben de bekende babymerken zoals Naif, Zwitsal, Mustela en Klorane speciale creme voor de atopische huid ontwikkeld.

29 artikel(en)

Atopische babyhuid

Een atopische huid is een zeer droge huid die jeukt en geirriteerd is. Omdat uw kleintje niet de enige is met deze klachten hebben de bekende babymerken zoals Naif, Zwitsal, Mustela en Klorane speciale creme voor de atopische huid ontwikkeld.

Wat is een atopische huid?

Atopisch eczeem is waarschijnlijk een allergische reactie van de huid op prikkels van buitenaf. Welke prikkels dit zijn, verschilt per baby of kind. Atopisch eczeem komt bij ongeveer 20% van de baby's en peuters voor en gaat vaak na het derde levensjaar over. Atopisch eczeem is te herkennen aan droge, rode en schilferende plekken op de huid. Het komt vooral voor op de wangen, achter de oren en op het hoofdje. Atopisch eczeem komt ook op lastige plekken voor zoals in knieholtes, op elleboogplooien of achter de oorlellen.

Verzorging voor de atopische babyhuid

De atopische huid heeft wat extra aandacht nodig. Te vaak baden is niet goed voor de babyhuid. Ook iets oudere kinderen kunnen beter niet te vaak en te heet baden. Dit droogt de huid namelijk nog meer uit. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de ontstekingen op de huid eerst aan te pakken met een door de huisdokter voorgeschreven zalf. Als de ontstekingen weg zijn, kunt u de huid verzorgen met speciale producten voor de atopische babyhuid. Zo heeft Mustela een verzorgingslijn voor baby's en kinderen met een atopische huid: de Stelatopia producten. Ook La Roche-Posay heeft een speciale verzorgingslijn: Lipikar AP+.

La Roche-Posay Lipikar AP+

De Lipikar Baume AP+ is speciaal bedoeld als opvolger van de zalf die door de huisdokter voorgeschreven is. Het vermindert de extreme droogte van de huid en vermindert hierdoor de jeuk. Ook helpt het de huidbarrière te herstellen. Na een maand zou u al verbetering moeten zien. La Roche-Posay heeft speciale badproducten voor baby's met een atopische huid, zoals de Lipikar Syndet AP+ of de Lipikar Olie AP+ dit zijn milde, zeepvrije gels. Zo'n 10 minuten na het baden kunt u Lipikar Balsem AP+ aanbrengen op de geïrriteerde huid. De balsem mag meerdere keren per dag aangebracht worden. In het geval van open eczeem is het beter om de Cicaplast B5 balsem te gebruiken. De producten uit de Lipika-serie kunnen een beetje prikken vanwege het anti-jeuk ingrediënt.

Mustela Stelatopia

Ook Mustela heeft een verzorgingslijn voor baby's met een atopische huid. In het gamma vindt u diverse producten zoals een wasolie, wasgel, was mousse en een emolliërende balsem. Deze producten kalmeren en lipideren de geïrriteerde huid.

schrijf u nu in
& ONTVANG EEN GRATIS GIFT BIJ UW BESTELLING
Zo bent u altijd op de hoogte van kortingen, de nieuwste producten en verzorgingstips!
U ontvangt maximaal 2x per week de nieuwsbrief.