Bad & Shampoo voor Baby's

Een babyhuid heeft speciale verzorging nodig. We geven u graat tips voor het wassen van uw (pasgeboren) baby.

34 artikel(en)

Bad & Shampoo voor Baby's

Een babyhuid heeft speciale verzorging nodig. We geven u graat tips voor het wassen van uw (pasgeboren) baby.

Wassen met badolie

De babyhuid is eigenlijk nooit echt vies, zeker niet vlak na de geboorte. Gebruik dus geen producten waar zeep in zit, deze producten drogen de huid alleen maar uit. Het beste is om wat druppels badolie aan het water toe te voegen. Dat legt een vettig laagje op de huid om de huid te beschermen. Er zijn verschillende soorten badolie's: van Zwitsal met het vertrouwde geurtje tot aan neutrale producten van bijvoorbeeld Mustela. Er zijn ook badolie's voor baby's met een zeer droge huid.

Hoe lang en hoe vaak uw baby wassen?

Omdat een babyhuidje eigenlijk nooit echt vies is, hoeft uw baby ook niet zo vaak in bad. Één tot twee keer per week is in de eerste maanden voldoende. Te lang badderen is ook niet goed voor het tere babyhuidje, maximaal 5-10 minuten is meer dan voldoende.

Niet vlak voor of na het eten!

In bad met een lege maag is niet prettig, maar in bed net na de voeding is ook niet handig. De kans is dan groot dat uw baby het eten weer uitspuugt. Zoekt u liever een moment tussen de maaltijden door.

In bad

Zorg ervoor dat het bad eerst is volgelopen, voordat u uw baby uitkleedt en dat het water 37 graden is. Het is verstandig om dit met een badthermometer te meten. Vul het badje eventueel eerst met water op 37,5 graad en kleed dat uw baby uit. Tegen de tijd dat uw baby in bad gaat, is het water goed op temperatuur. Doe wat druppels badolie in bad om de babyhuid te verzorgen. De eerste maanden hoeven de haren helemaal niet gewassen te worden, even met een washandje en water voorzichtig het hoofdje schoonmaken is meer dan voldoende.

Afdrogen en verzorgen

Het is belangrijk om uw baby goed af te drogen, zeker tussen de huidplooien. Daar kan namelijk snel huidirritatie optreden. Het fijnste voor de baby is om dit met een hydrofiele doek te doen. Leg de baby op een hydrofiele doek en dep met een andere doek de huid droog. Smeer na het afdrogen uw baby in met een verzorgende crème.

Extra tip!

Het is voor uw pasgeboren baby fijn als de kleertjes alvast op temperatuur zijn gebracht. Leg de kleren op een warme kruik en trek ze daarna aan.

Baby badproducten

In het gamma van Pharma Budget vindt u babyverzorging van de merken Mustela, Naïf, Zwitsal, Zwitsal Naturals, Galenco en Klorane.

schrijf u nu in
& ONTVANG EEN GRATIS GIFT BIJ UW BESTELLING
Zo bent u altijd op de hoogte van kortingen, de nieuwste producten en verzorgingstips!
U ontvangt maximaal 2x per week de nieuwsbrief.