Zonnebrandcreme voor babies en kids

Bescherm uw baby of kind goed tegen de schadelijke straling van de zon. We geven u graag meer informatie over de verschillende zonnebescherming voor kinderen.

26 artikel(en)

Zonnebrandcreme voor babies en kids

Bescherm uw baby of kind goed tegen de schadelijke straling van de zon. We geven u graag meer informatie over de verschillende zonnebescherming voor kinderen.

Speciale zonnebrandcrème voor kids

In ons gamma vindt u een groot aantal zonnebrandcrèmes specifiek voor babies en kinderen. Deze producten hebben vaak minder toegevoegde stoffen en zijn daardoor extra geschikt voor de gevoelige babyhuid. Het is belangrijk om kinderen minimaal met factor 30 of 50 in te smeren.

Ook tijdens het fietsen of buitenspelen

Veel ouders smeren hun kind wel in als ze naar het strand of zwembad gaat, maar niet als ze een stukje gaan fietsen of als ze lekker buiten gaan spelen. Dit zijn de moment waarop kinderen ongemerkt verbranden. Vergeet dus niet om ze juist op die momenten goed in te smeren!

Hoeveel zonnebrand gebruiken?

Zonnebrandcrème moet dik aangebracht worden. De Nederlandse Kankerstichting adviseert om 7 theelepels te gebruiken per smeersessie: 1 theelepel voor gezicht en hals, 2 theelepels voor de armen, 2 voor de borst, buik en rug en 2 voor de benen en voeten. Vergeet ook niet de oren goed in te smeren.

Hoe vaak insmeren?

Het is nodig om uw kleintje elke twee uur goed in te smeren, zeker als uw kindje in het zwembad of in de zee is geweest. Ook al is een crème waterproof, er is een groot deel afgespoeld. Ook bij het zweten wordt een deel zonnebrandcrème afgevoerd.

Baby's in de volle zon?

Houd uw baby altijd uit de volle zon. Het is goed om kinderen, ook al zijn ze ingesmeerd, tussen 12 en 3 uit de zon te houden. Op dat moment is de zonkracht namelijk erg sterk.

Wat houdt een factor bij zonnebrandcrèmes in?

De factor geeft aan hoeveel tijd de huid langer in de zon kan blijven als er zonnebrandcrème is gesmeerd. Stel de huid normaliter na 10 minuten verbrandt, dan kunt u met factor 30, dertig keer zo lang in de zon blijven. Toch is het goed om niet zo lang te wachten en de huid op tijd in te smeren. Smeer de gevoelige kinderhuid minimaal elke 2 uur in.

Merken zonnebrandcrème

Bij Pharma Budget vindt u diverse merken zonnebrandcrème speciaal voor kinderen:
 • Naïf
 • Mustela
 • Zwitsal
 • La Roche-Posay
 • Mustela
 • schrijf u nu in
  & ONTVANG EEN GRATIS GIFT BIJ UW BESTELLING
  Zo bent u altijd op de hoogte van kortingen, de nieuwste producten en verzorgingstips!
  U ontvangt maximaal 2x per week de nieuwsbrief.