Dermocrem tegen huidirritaties

Dermocrem is een fantastisch middel bij kleine huidklachten. We vertellen u graag meer over Dermocrem en hoe u het kunt gebruiken.

1 artikel(en)

Dermocrem tegen huidirritaties

Dermocrem is een fantastisch middel bij kleine huidklachten. We vertellen u graag meer over Dermocrem en hoe u het kunt gebruiken.

Dermocrem of Sudocrem?

Wellicht kent u dit product wel als Sudocrem. Klein geheim: in Belgie heet dit product Dermocrem, in de rest van de wereld kennen mensen het onder de naam Sudocrem. De originele naam was Soothing Cream, maar dat werd door de Ieren (waar het vandaan komt) al snel anders uitgesproken.

Luieruitslag

Dermocrem is bij uitstek geschikt om luieruitslag te behandelen. Luieruitslag is bijna niet te voorkomen door de combinatie van warmte, urine en een schurende luier. U herkent luieruitslag aan de rode verkleuring in de luierstreek en een huid die vlekkerig en branderig aanvoelt. Luieruitslag kan erger worden zodra de tandjes doorkomen, bij de overstap van borstvoeding naar flesvoeding, na het volgen van een antibioticakuur, wanneer baby's vast voedsel beginnen te eten en wanneer ze voor het eerst melk van de koe gaan drinken.

Luieruitslag is lastig te voorkomen, maar u kunt er wel het een en ander aan doen. Verschoon tenminste 6-8 keer per dag de luier, het liefst zo snel mogelijk na het plassen. Maak het hele gebied goed schoon en laat de billetjes even drogen. Smeer daarna de billen in met een dikke zalf zoals Dermocrem. Lauw water, een katoenen luier, de luier niet te strak doen en af en toe uw baby in de blote billetjes laten helpen ook om luieruitslag tegen te gaan.

Dermocrem voor andere huidirritaties

Veel mensen gebruiken Dermocrem niet alleen bij luieruitslag, maar ook bij andere huidirritaties zoals de droge huid, acné, na het scheren, bij eczeem, bij wondjes en kloven en nog heel veel meer.

Dermocrem bevat een aantal ingrediënten:

  • Zinkoxide - verzacht en beschermt
  • Hypo-allergene lanoline: lijkt op natuurlijk huidvet en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf
  • Benzylalcohol - verzacht de ruwe, schrale en geïrriteerde huid